Frøslev Lejren

Frøslevlejren blev opført i 1944 som tysk interneringslejr og det blev dermed et fængsel for tusinder af danskere. Selv om Frøslevlejren blev bygget for at undgå deportationer af danskere til koncentrationslejre i Tyskland, blev ca. 1.600 Frøslevfanger, stik imod alle aftaler, sendt videre til tyske kz-lejres gru og rædsler.

Frøslevlejrens unikke karakter i europæisk sammenhæng skyldes, at det danske fængselsvæsen havde hånd om fangernes forplejning, hvilket skånede dem for tortur og drab – et sjældent lyspunkt i en ellers mørk tid.

Efter krigen, fra 1945 til 1949, omdøbtes Frøslevlejren til Fårhuslejren og tjente som Danmarks største internerings- og straffelejr for landssvigere under retsopgøret efter krigen. Over 5.000 personer blev interneret her i denne periode.

I dag huser Frøslevlejren et museum, der er en del af Nationalmuseet. Udstillingerne fordeler sig over flere bygninger, herunder hovedvagttårnet og de tidligere fangebarakker. De skildrer livet i lejren, overvågningen, deportationerne, og hvordan livet artede sig under og efter krigen. I særdeleshed fokuseres der på det tyske mindretal i Sønderjylland, som blev særligt ramt af efterkrigstidens retsopgør.

Besøg Frøslevlejrens Museum for at forstå dybden af de prøvelser, der blev udholdt her, og for at ære dem, der led under en af de mørkeste perioder i vores nyere historie.

Start eller afslut dagen med et slag minigolf.

Så bliver dagen ekstra god!